Smakligt vatten främjar på jobbet

För att överleva måste vi inta vatten. Människokroppen består till mellan 60-80 % av vatten och vätskenivån tvingas fyllas på oerhört regelbundet då den hela tiden sjunker när vi går på toa, svettas och till och med andas. Jorden vi bor på består till övervägande andel vatten och kallas i folkmun «den blå planeten» – av precis denna anledning.

När vi befinner oss på jobbet – vilket för de flesta av oss innebär en kraftig del av dagen – så är vi ofta för upptagna med våra arbetsuppgifter för att komma ihåg att fylla på vätskenivån tillräckligt mycket. Kanske stressar vi, vilket rentav gör att vi förbrukar mer vatten, och många är vi som tar till kaffe när vi känner tröttheten smyga sig på.

bubbelvatten smakeraqviasodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Trötthet, matthet, slöhet, försämrad fokusering och lätt huvudvärk är ofta tecken på något så lättbotat som vätskebrist. Även intag av just kaffe – drycken vi tror ger oss energi – leder kvickt till vätskbrist då det är vätskedrivande, och får på så sätt motsatt effekt i det långa loppet. Ifall man inte dricker tillräckligt med vatten så blir man också mer öppen för sjukdomar och virus så att se till att vätskebalansen hålls ger goda effekter på både lång och kort sikt.

Det börjar Sveriges uppdragsgivare få upp ögonen för och allt fler låter installera vattenautomater på arbetet. En vattenautomat är betydligt mer inbjudande än en vanlig kran i ett trött litet fikarum. Moderna vattenautomater serverar måttligt kylt, friskt, krispigt vatten hela dagen lång och plötsligt blir det ett nöje att gå och fylla på vätskenivån med jämna mellanrum.

Många av dagens vattenautomater har två kranar, en med vanligt slätt vatten och en med kolsyrat. Det kolsyrade vattnet skänker flera en ytterligare känsla av uppfriskning då det sticker skönt i mun och hals. Det är bara att se till handeln så är det uppenbart att vi svenskar verkligen har lärt oss att tycka om våra bubblor.

En annan tydlig trend när det gäller vatten är det enorma engagemang vi svenskar har fått för smaksatt, kolsyrat vatten. I inget annat land i världen dricker man så mycket bubbelvatten med smak som här och utbudet som finns är jämförelsevis stort. Vi gillar smak och läskande bubblor, men vill påträffa hälsosamma alternativ till sockrig läsk.

Gert Strand AB saluför aromer för kolsyrat vatten via varumärket Aromhuset sedan en tid tillbaka. De är fria från både socker och sötningsämnen, men är på samma gång rika på smak. De har blivit otroligt populära bland privatpersoner och kan blandas i både köpt kolsyrat vatten och hemkolsyrat. Det finns ungefär 20 skilda smaker, samtliga utförligt framtagna och avvägda.

Nu släpper Aromhuset sex av de populära smakerna i ny flaska. Den nya flaskan är ämnad att användas tillsammans med de vattenautomater som nämnts tidigare i texten. Flaskan rymmer mycket mer än sin föregångare – hela 270 ml, mot de andras 30 – och är utrustad med en speciellt framtagen pump. Denna pump åstadkommer doseringen busenkel – ett pumptag för en vanlig 150 ml-plastmugg och 3-4 pumptag för att smaksätta en halv liter bubbelvatten.

Med Aromhusets smaker vid vattenautomaten på arbetet blir intresset för små, regelbundna vattenpauser ännu större, vilket bidrar till såväl härlig stämning som höjd prestationsförmåga samt långsiktig hälsa hos samtliga som arbetar.