Mjuk och lekfull smak av söt skumbanan – med Aromhusets essens

Smaksätt ditt kolsyrade vatten med spännande smak av skumbanan. Smakessensen Banan blir barnens favorit i bubbelvattnet, kanske tillsammans med Toffee Kola. Då essenserna är helt fria från socker så kan man njuta av smaskig smak av skumbanan utan oro för hälsa, vikt eller sockerchockar.

Smaken av banan förknippar vi ofta med barndomen. Banan ges i mosad form till ordentligt små barn och är praktisk att ge i sitt skal till aningen större barn. Smaken är söt och mjuk och passar därför små barnmunnar fullständigt utmärkt. Dock brukar vi fortsätta att älska banan även upp i vuxen ålder. Banan som ingrediens i desserter är vanligt, exempelvis Marängsviss, Banana Split alternativt endast vanlig bananglass.

kolsyrat bordsvatten smakerkolsyrat vatten essenserbordsvatten smakerläskkoncentratmineralvattenseltersvattenbordsvatten

Aromhuset heter det märke av smakessenser för kolsyrat vatten som är framtaget av Gert Strand AB. Det finns 16 skilda smaker, däribland Banan. Samtliga 16 essenser är fria från socker och sötningsmedel och all sötma i essenserna kommer från de naturliga aromerna. Aromhusets Banan skänker ens kolsyrade vatten söt och mjuk smak och kan med fördel även blandas med andra smaker. Då banan är en exotisk frukt passar den bra ihop med både Melon, Persika och Ananas, men även tillsammans med Toffee Kola – då själva banansmaken är lite åt skumbananshållet. Det roliga med Aromhusets essenser är att man kan blanda hur man vill och på så sätt få fram smaker som annars inte går att hitta.

Smaksatt kolsyrat vatten har vunnit mycket mark bland oss svenskar på senare år, vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten är naturellt dito och utbudet har ökat kvickt. Ändå tyckte Gert Strand att det fanns en brist på varierad smakstyrka samt miljövänliga alternativ och fann lösningen med sina essenser. Genom att personligen smaksätta det kolsyrade vattnet väljer man exakt hur mycket smak man vill ha i sitt vatten. Därutöver funkar Aromhusets essenser lika fint i hemkolsyrat vatten som i köpt sodavatten vilket medför att man kan välja det miljövänliga alternativet ifall man vill. Transporterna av kolsyrat vatten bidrar till otroliga mängder miljöutsläpp och det färdiga sodavattnet är väldigt dyrt i jämförelse med kranvatten som kolsyras hemma.

Flaskorna med essens till kolsyrat vatten från Aromhuset består av 30 ml arom. Strand rekommenderar att man blandar ungefär 2 ml essens i en liter vatten som utgångspunkt. Därnäst kan man addera eller dra ifrån efter hur man vill att det ska smaka. Det färdiga smaksatta bubbelvatten man finner i butik har tämligen svag smak, motsvarande ungefär 1 ml av Aromhusets essenser per liter vatten.

Man kan även använda Aromhusets Banan som smaksättare i annat, det är kul att experimentera med smakerna i t ex grädde, yoghurt samt glass.

Man doserar aromerna med hjälp av den lilla flaskans kapsyl som rymmer 3 ml, men en doseringspipett följer också med så att man kan mäta upp med än större precision. Det kan behövas ifall man t ex vill smaksätta en tämligen liten mängd vatten.