Mineralvattnet Ramlösa är utmärkt för hälsan

Finns det massproducerat mineralvatten att föredra framför vatten som man kolsyrat själv hemma? Detta är en undran som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det enbart rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är rentav en aning avvikande och det rör sig om en förfriskning som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

kolsyrat

Få hälsan och kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du värk i magen, kolik, eller är du måhända aningen hysterisk? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg för att bli av med åkommor såsom legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är avsevärt gripande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade botande verkning. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn för att råda kur på olika åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är även något som kan vara bra för hälsan för den är mycket bedårande. Ifall du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att strosa i denna park, och måhända tar du en liten paus där du självfallet dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att dricka vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att intaga kolsyrat vatten från en källa som Ramlösa brunn så måste man erinra att vatten är otroligt bra för oss människor. Detta I synnerhet ifall man ersätter läsk och saft med vattnet, som ju är sockerfritt och kalorifritt.

När man köper mineralvatten eller gör det själv hemma så kan det resultera I att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man rentav mår bättre. Det behöver således inte vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver intaga mer därför att må bra.

Ska man köpa färdigt mineralvatten alternativt göra sitt eget?

Nu kan det förstås bli rätt kostsamt att intaga Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara förståndigt att satsa ekonomiskt i en kolsyramaskin. Mer info: På denna hemsida. Detta är ett lätt sätt att få godare bordsvatten på och även något som kan få barn att bli mer intresserade av att intaga nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju inte utestänga det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och dessutom införskaffa Ramlösan då och då. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga besvär för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, exakt som Ramlösa gör, också krydda med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt roligt.