Massor möjligheter med hjälp av en kolsyremaskin

Soda Vatten kan antingen bestå av ha naturliga salter och mineraler eller av tillsatser. Idag kallar vi ofta all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur lätt som helst att ordna till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream alternativt Wassermaxx.

sodavatten

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än tidigare. De stora läskföretagen tjänar mängder av pengar på att sälja buteljerat bordsvatten till samtliga kolsyrefantaster runt om i Sverige – och resten av världen. Det är en oerhörd industri. Tyvärr får både våra plånböcker och vår miljö betala ett ganska högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten samt läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett bra vis och tämligen raskt så förorenas vår luft och vårt vatten med en massa giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor samt burkar som aldrig pantas och man inser snabbt att det medför en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – tillsammans med kolsyra samt aningen smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av mycket hög kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en vanlig individ att dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten eller smaksatt bordsvatten istället för vanligt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock kombinera dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken bara därför att man vill skydda miljön alternativt spara några slantar. Om man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper därutöver kånka tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar i retur. Det bästa av allt är att man dessutom bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allt att vinna.
Loka och Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer oerhört fint ute i handeln. Ifall man köper hem lite annorlunda bordsvattenaromer från t ex Aga alternativt Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man själv kan avgöra precis hur mycket smak man vill ha i och att man kan göra sina egna favoritblandningar som eventuellt inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer vanligtvis med alla tillbehör man behöver för att komma igång att framställa sitt eget sodavatten. Det är alltså själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en alternativt ett par PET-flaskor. Handlar man ett paketerbjudande för en aning extra pengar så får man ibland med smakprover alternativt andra extra tillbehör.

Så ifall man vill göra en insats för både sig själv och miljön så är det kanske en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får därtill sitt soda vatten exakt så som man vill ha det.