Läs en Soda Stream review eller två och få hjälp med ditt inköp

Det finns mängder av användbara Soda Stream reviews att läsa på webben. Allt från avancerade recensioner upplagda som filmklipp på youtube.com, till organiserade reviewcenters som pricerunner.se, eller på nätshoppar med bedömningsskala på var produkt. En Soda Stream review är alltså en form av recension på Soda Streams produkter.

Det är klokt att titta på skilda produktrecensioner innan man bestämmer sig för ett inköp. Allihopa folk är inte ute efter detsamma, så genomgående reviews är bäst. Möjligtvis är lågt pris viktigt för en människa medan snygg design är viktigare för en annan.

sodavatten smakersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Soda Stream framställer både kolsyremaskiner, gaspatroner, PET-flaskor och smakessenser för läsk – dvs allt man behöver för att göra sina egna kolsyrade drycker.

När det handlar om Soda Streams smaker så har de en del på marknaden, de är söta och gjorda för att framställa läsk. Innehållsmässigt använder Soda Stream både sötningsmedel och socker i de flesta av sina smaker, några har enbart sötningsmedel.

Det finns så klart konkurrenter till Soda Stream, både vad gäller maskinerna, kolsyran och smakerna. Wassermaxx från Aga producerar likvärdiga kolsyremaskiner som Soda Stream, men håller över lag snäppet lägre priser. Aga tävlar också när det gäller kolsyran, då de har blivit lite av specialister på det området.

Gillar man smaksatt bordsvatten så gör Aga också populära bordsvattenaromer, men här är Aromhuset en enorm konkurrens med 35-årig erfarenhet, stort sortiment och trumfkortet att de varken tillsätter socker eller sötningsmedel i sina aromer. En riktig bubblare i smaksammanhang är Sonjo, som har ett stort utbud av både läskessenser samt bordsvattenaromer. De har flera intressanta smaker på sin meny, bl a originalreceptet på Champis som de får producera på licens av Pripps.

Vi är många idag som investerar i egna kolsyremaskiner. Det är ett ekonomiskt, trevligt och miljövänligt val. Ekonomiskt då man i längden sparar pengar på att bubbla sitt eget kranvatten, till och med ifall man köper dyra essenser stundtals. Roligt för att det är en rätt så festlig procedur att se hur bubblorna fyller det tidigare så stilla vattnet, och miljövänligt för att man slipper bidra till vare sig miljövådliga transporter alternativt onödigt avfall. Lägg därtill att man slipper släpa en massa flaskor och backar och burkar fram och tillbaka till butiken.

Med en egen sodastreamer har man även tillgång till kolsyrade drycker när som helst, utan att behöva placera foten utanför dörren. Barnen tycker att det är roligt och det blir lättare för samtliga i familjen att få i sig de 1-2 liter vätska om dagen som kroppen behöver för att må bra.

Soda Stream har idag sex annorlunda modeller i sitt utbud för kolsyremaskiner. Den billigaste heter Jet och har diskret, klassisk design i svart plast och kostar omkring 600 kronor inkl. allting. Därefter kommer de andra modellerna: Pure, Genesis, Dynamo, Stream och slutligen Penguin som blivit omtyckt eftersom det är den enda kolsyremaskinen på marknaden som har snygga glasflaskor istället för plast.

Vilken man väljer är upp till ens budget samt smak. Wassermaxx har tämligen liknande produkter, så det är värt att kolla runt en aning innan man bestämmer sig. Att läsa en Soda Stream review kan vara till enorm hjälp.