Kolsyrat vatten med smak av hallon på jobbet

Hallon är en söt, härlig och somrig smak som har en given plats i vår svenska matkultur. Nyplockade, solvarma hallon med lite vaniljglass alternativt en klick grädde är det inte många övriga sötsaker i världen som slår. Hallon är även gott som paj, i hälsosamma smoothies alternativt som kräm. Vi har massor hallon i Sverige och man kan antingen plocka dem själv alternativt handla från affären när det är säsong, annars är det också vanligt att man köper frysta hallon för att kunna njuta av dem året om.

smaksatt vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

När Aromhuset nyligen lanserade sina 20 smaker för kolsyrat vatten så var Hallon en självklar hit. Det är en klassisk smak som lämpar sig väl i dricka och uppskattas av allihopa från de allra minsta till de allra äldsta. Aromhusets smaker för kolsyrat vatten gjorde kvickt succé och hallon tillhörde en av de mest framgångsrika smakerna. Aromhusets produkter är helt fria från socker och sötningsmedel, men samtidigt rika på både smak och sötma. Man kan således äntligen njuta av goda smaker utan att behöva ängslas för ett ökat kaloriintag, sockerchockar, hål i tänderna alternativt framtida hälsoproblem orsakade av kemiska tillsatser. Det är en stor anledning till varför smakerna har blivit så pass populära som de har.

En annan orsak till Aromhusets framgång är att folk dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten, och att spendera överpris för att draga hem tunga flaskor med vatten känns tråkigt och onödigt om det finns enklare samt billigare alternativ. Aromhusets smaker kan användas lika väl till köpt sodavatten som till billigare och miljövänligare hemkolsyrat vatten – resultatet blir detsamma. Genom att ha sina favoritsmaker från Aromhuset hemma i köket så har man hela tiden tillgång till gott vatten. Flera av smakerna kan även med fördel mixas för ännu mer intressanta kombinationer.

Nu släpper Gert Strand AB – som ligger bakom Aromhuset – sex av sina mest populära smaker i nytt format. Tanken är att smakerna ska kunna säljas till bolag som har en vattenautomat tillgänglig på jobbet för personalen att inta från. Allt fler chefer blir medvetna om vattnets goda inverkan på både hälsa och arbetsförmåga och genom att sporra till ett ökat vattenintag så får man i längden både friskare samt muntrare arbetskraft. Vanligt slätt vatten är antagligen inte det mest inspirerande man kan hälla i sig under arbetsdagen, men finns det en vattentank som ständigt är fylld med kallt, friskt, kolsyrat vatten – och dessutom någon god smak att tillsätta – så blir intresset för att fylla på vattennivån ett helt annat.

En av smakerna som släpps i detta nya format är hallon. Den nya flaskan är betydligt större än den som lanserats för privatpersoner och rymmer hela 270 ml arom. Om man doserar i enlighet med anvisningarna så räcker varje flaska till ca 58 liter vatten. Ett pumptryck är lagom till att smaksätta en liten plastmugg av standardtyp på 150 ml samt 3-4 pumptryck är en enastående dos till en halv liter vatten. Så klart är man fri att mäta upp hur mycket alternativt lite man personligen önskar. De övriga fem smakerna i det nya sortimentet är granatäpple, äpple, blåbär, persika och melon.