Kan kryddat kolsyrat mineralvatten göra dej fet?

Alla har hört om att det är livsnödvändigt att få nog med vatten att inmundiga.

Människor kräver extensiv mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner ska fungera korrekt, men de flesta folk anser möjligheten att dra i sej bägare alternativt bägare efter mugg med alltsammans smaklöst vatten är jättejobbigt, i synnerhet är det så i de länder där vatten inte är någon bristvara som i Sverige.

kolsyremaskin

Många folk vänder sig till mer dramatiska drycker, såsom kolsyrat mineralvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med fluid per dag.

Men stämmer ryktet om att ett överflöd att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna tro?

Kan det antagligen till samt med framkalla viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna utav Karboniseringen

Ja, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan framkalla uppsvälldhet samt viktökning är helt enkelt falskt, så du man vara totalt behärskad och fortsätta dricka smaksatt karboniserat bubbelvatten.

Att kolsyra är ofarligt.

Att placera kolsyrade bubblor till vatten eller dricka, där gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans ämnesomsättning.

Dessutom kan kolsyragasen agera totalt tvärtom att du känner dig mätt och belåten snabbare samt detta skulle faktiskt kunna bidra till dina ansträngningar att bantningen.

Men låt oss leta efter den reella viktboven

Men när kolsyrat vatten i sej är totalt ofarligt samt möjligen bäst för din hälsa, dricker de flesta människor ej det i sin förädla form.

Vanlig läsk innehar en avsevärd och avskyvärd mängd socker och kalorier.

Också lightläsk, med noll kalorier per dos har potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det är några smaksatta drycker som är lite bättre, man behöver helt lätt själv kontrollera dryckens natriumhalt och art av sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart val till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det orsaka autentisk och ganska bastant viktökning.

Men visste du detta?

Coca Cola som är världens största fabrikant av läskedrycker samt största märke i Sverige uppger på sin webbsida att deras läskedrycker består av lika mycket socker som chosefri fruktjuice.

Det kan agera missvisande, men är (givetvis listigt valt utav dem) för Livsmedelsverket fick ge dem korrekt i att ren fruktjuice innehåller lika mycket socker som läsk.

Man uppskattar att en burk Coca Cola har kolhydrater som motsvarar omkring tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar tyst om är apelsinjuice består av nyttiga vitaminer samt mineraler som saknas helt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice utav apelsin eller äpple, alternativt en flaska Mer, får man i sej motsvarande

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Detsamma gäller för ett bägare Oboy, bestående av kaffegrädde samt 4 teskedar chokladpulver.

Också i kaffegrädde med tillsatser

En milkshake på McDonalds skänker kolhydrater motsvarande hela 19 sockerbitar!

En ask energidryck av märket Red Bull ger dej ej blott vingar, utan också åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man nu önskar inmundiga kolsyrat vatten för att njuta utav dess roliga, brusande konsistens kan det vara en klart nyttig bruk att krydda det med sockerfria aromer – som ej alstrar någon viktökning.