Friskare, piggare och mer fokuserad personal med smaksatt vatten på jobbet

Det finns en tydlig hälsotrend som sprider sig runt om i Sverige samt resten av världen, framför allt de senaste åren. Man blir mer och mer återhållsam med vad man äter, dricker och hur man lever sitt liv. De flesta inkluderar idag någon typ av träning i sin vardag för att hålla sina kroppar starka samt sina huvuden pigga.

En livsviktig del i att hålla sig sund och stark är att se till så att kroppens vattenförråd oupphörligen är välfyllt. Våra kroppar utgörs till en oerhört stor del av vatten och ingen levande organism på vår jord klarar sig utan denna genomskinliga, kemiska sammansättning. Som inaktiv behöver man inta mellan 1-2 liter vatten om dagen, men vid minsta aktivitet bör dosen ökas. Ifall det är varmare än vanligt, eller ifall man utsätts för stressande situationer så ska också intaget ökas då man genom svett förlorar betydligt mer vätska än man tror. Naturligtvis ska man också se till att inta mycket vatten när man tränar och i samband med intag av vätskedrivande drycker som kaffe alternativt te. Det är inte ständigt man känner törst när man är på väg att bli uttorkad, men saker som torr mun/hy, spruckna läppar, huvudvärk samt matthet är vanligtvis tecken på att man måste dricka mer vatten.

smaksatt bubbelvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

På arbetsplatserna runt om i Sverige har man insett värdet av att de anställda har tillgång till friskt, inbjudande vatten dagen lång. Man installerar vattenautomater med både stilla och kolsyrat vatten – naturligtvis kylt! Arbetarna kan gå till vattenautomaten och ladda på en mindre plastkopp, en favoritmugg eller en halvlitersflaska att ta med bort till sin privata arbetsstation. Det blir ett litet avbrott från arbetsuppgifterna som ger en tillfälle att interagera med kollegor, sträcka på benen och viktigast av allt – fylla på sitt vätskeförråd. Man kommer vanligtvis tillbaka till arbetet med klarare huvud samt bättre fokus på sitt arbete.

Till dessa vattenautomater på arbetsplatserna har Aromhuset nu tagit fram smaker som kan blandas med hjälp av det kolsyrade vattnet. Vi uppskattar en aning smak i vårt bubbelvatten – den trenden är konkret då det köps mer smaksatt kolsyrat vatten från affärerna idag än naturellt. Smakerna kommer i smarta pumpflaskor där ett pumptag är lagom åt 15 ml kolsyrat vatten vilket är vad en plastmugg rymmer. Vill man fylla på en halvlitersflaska för att ta med sig till sin egen arbetsstation så är det lagom med 3-4 pumptag från aromflaskan.

Det finns nu sex olika smaker bland de som är framtagna för vatten på jobbet-automater, de är: äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika och melon. Varje flaska innehåller 270 ml arom vilket räcker till ungefär 58 liter vatten om den doseras i enlighet med anvisningarna.

Aromhuset har med stor succé också tagit fram aromer för smaksatt kolsyrat vatten för hemmabruk, dessa kommer i mindre flaskor om 30 ml, men finns i hela 16 mumsiga smaker. Det fina med Aromhusets smaker är att de varken består av socker eller någon form av kemiska sötningsmedel, de är totalt fria från onödiga tillsatser och har inga kalorier. Det medför att de passar alla från diabetiker till barn och hälsomedvetna människor som vill hålla nere intaget av socker samt kemiska tillsatser.