Det finns otaliga Soda Streamer test att upptäcka på webben

Soda Stream test efter Soda Stream test går att påträffa runt omkring på internet. På youtube.com kan man finna mängder av Soda Stream tester där folk testar annorlunda modeller, funktioner samt smaker. Det finns även en hel del recensioner där ute att ta del av, både privata på bloggar samt i nätbutiker, samt mer professionella som genomförts av tidningar och samlingsskrifter.

Det finns egentligen inte så hemskt mycket att fundera på när man handlar en ny kolsyremaskin. De dominerande märkena på marknaden är klassikern Soda Stream, samt tyska konkurrenten Wassermaxx från Aga. Det dyker stundvis upp andra märken och erbjudanden, stundvis är de dock länkade med Soda Stream utan att det har gjorts uppenbart.

sodavatten

Trots att de flesta kolsyremaskiner klarar av att kolsyra vatten med tämligen jämn prestation så finns det rätt så stora prisskillnader. Visst kan det finnas bättre samt mindre bra kvalitet på maskinerna, men priset beror mestadels på design och speciella attribut. Det finns en kolsyremaskin som står ut en aning bland de andra när det handlar om vilken mängd kolsyra maskinen kan släppa till vattnet och det är Soda Stream Design, som ger mer kolsyra än någon annan maskin. I annat fall är det endast att pressa kolsyreknappen, eller -spaken upprepade gånger för att få så mycket kolsyra man vill ha i sin dryck.

En annan kolsyremaskin som sticker ut är Soda Stream Penguin, som är den enda sodastreamern med glasflaskor istället för plast samt metall. Dessa flaskor är även snyggt designade, även om de rymmer lite mindre än de vanliga plastflaskorna. Penguin har också en mycket modern look och påminner om en stilren pingvin i hopfällt läge.

Wassermaxx olika kolsyremaskiner påminner generellt sett om Soda Streams modeller, men håller ett genomsnittligt lägre pris, om än marginellt. Det är det enda sättet för Wassermaxx att stå sig i konkurrensen med det erfarna och väletablerade märket Soda Stream. Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, är dock enormt duktiga på just kolsyra och har etablerat sig som en aning av specialister inom det området. Deras försäljning av carbonatorer – kolsyrekranar – går väldigt bra, såväl för vanliga hushåll som för restauranger samt barer landet runt.

När det gäller själva kolsyran så ser Agas samt Soda Streams gaspatroner identiska ut, och innehållet är det samma. Det enda som skiljer dem åt är etiketten som sitter på. I Sverige innehåller en standardpatron 425 gram kolsyra och kostar ungefär 200 kronor att införskaffa ny. Man har dock kommit på en mycket listig lösning när det gäller kolsyrepatroner och det är att man, mot en betydligt mindre summa, kan lämna in sin tomma kolsyrepatron mot en nyfylld. Det gör att konsumenterna sparar slantar och producenterna material.

När man ska välja Soda Streamer så är det först en bra idé att göra upp med sig själv hur mycket ens budget håller för. Efteråt får man fråga sig själv hur mycket design och specialattribut spelar roll för en, och till slut var man får tag på den billigaste upplagan av den modell man bestämmer sig för. Att läsa samt titta på olika Soda Stream test kan vara en bra hjälp längs vägen.