De anställda föredrar fräscht och friskt vatten

Friskt vatten på jobbet kan vara en chefs bästa investering. Vatten är nödvändigt för alla levande organismer på jorden. Vatten är liv samt den absolut största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller otaliga funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen samt slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler samt mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar runt kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Ifall vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur samt stickningar i musklerna m fl. Följaktligen är det mycket viktigt att få i sig vatten på jobbet för att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man bör komma ihåg att även om kaffe måhända är uppiggande, och för flera en nödvändig dryck för att orka jobba, så är det också vätskedrivande. Därför är det extra angeläget att dricka vatten kontinuerligt, för att hålla kroppen i balans. Även te driver vätska, medans juice är ett bra komplement åt vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur angeläget det är för ens prestationsförmåga. Flera chefer ställer in vattenkylare till sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt samt friskt vatten i ens kontor alternativt korridor hjälper många att komma ihåg att få i sig vätska. En annan sak som absolut muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så sätt kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten samt finna fokus med. För en chef är det en väldigt liten investering för sina anställdas blomstrande.

Det finns flera annorlunda typer av vattenmaskiner, allting från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken och skänker kolsyrat vatten omedelbart ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett hyfsat pris saluför carbonatorer. En annan typ av maskin som börjar bli allt mer populär är den som har två kranar, en med kolsyra samt en utan.

sodavatten smakersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Kolsyrat vatten är på inget vis mindre hälsosamt än stilla, det är endast lite festligare. Det finns ännu fler metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns åtskilliga märken idag som tillverkar aromer för bordsvatten och somliga av dem består av varken socker eller sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas alternativt en flaska så använder man enbart en liten doseringspipett och droppar ner den smak man för stunden är sugen på och voila! Smakligt, kallt, friskt samt läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi tämligen borskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke samt smak, oavsett det är Loka, Ramlösa eller vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt samt besvärligt att släpa omkring på. Smakligt vatten på jobbet medför sannerligen enorm skillnad!