Aqvia kolsyremaskin ger bubblor åt alla

Aqvia AGA är det stora gasföretagets satsning på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen introducerades år 2008 och heter Aqvia Exclusive. Den designades med stor omsorg av den erkända designern och färgexperten Eva Lilja, som tidigare har samarbetat med storheter som IKEA samt Alcro. Man ville offerera den nordiska befolkningen en snygg kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att störa med anskrämlig form.

smaksatt bordsvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med stilren, skandinavisk design i dämpad rostfritt stål som därjämte fick en specialbehandlad area för att man skulle undfly besvärlig fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem kulörer – crème, bäckmörkt, lime, brunt och brandgul samt färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har nämligen möjlighet att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken färg man föredrar.

AGA var oxå måna om att den kolsyremaskin man skulle offerera den kräsna nordiska befolkningen inte bara skulle ha attraherande och genomtänkt form, men också vara lätt samt behändig att använda. Detta lyckades man oxå med, man fyller en butelj med vatten, skruvar fixerad den på maskinen och trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt bubbelvatten på kortare tid än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram fler en form på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance samt har annorlunda färgsättning. Både Exclusive och Balance fungerar med samma tillbehör, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta apparat eller antagligen ha två stycken i samma hushåll.

När man köper en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i regel både flaskor samt en gaspatron på köpet så att man kan bege bo samt kolsyra sitt vatten på en gång. Man kan också köpa till essenser och koncentrat för att smaksätta sitt kolsyrade vatten, också dessa finner man i samma koncept. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser och sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna dricka så finns det läskkoncentrat att anskaffa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan sedan tidigare har varit känt för sina goda och kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu också ett brett selektion av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland ett litet antal som är totalt sockerfria. Ett annat affärsverksamhet som oxå saluför läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid access till bubblande rent vatten och när kolsyrepatronen tar final så lämnar man in den hos sin återförsäljare och köper en ny till reducerat pris. På så vis slipper man en massa tomma gaspatroner att återvinna och därjämte sparar man en liten mynt alltid.

Om man tycker mycket om kolsyrade drycker, antingen blott rent vatten eller kryddad bubbelvatten alternativt dricka, så är det helt klart en smart investering att anskaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det betydlig bättre för miljön om man slutar köpa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har farit – i många fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper bära dessa tunga flaskor från affären hela tiden samt sist men inte åtminstone så är det helt färdigt snällare mot plånboken. Vårt förädla, klara kranvatten är nära nog avgiftsfri och när man antagligen har en kolsyremaskin så kan man kolsyra upp till 60 liter vatten före det är dags att byta gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en penningplacering för både nutid och framtid.