Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra form revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den lanserades år 2008. Aga ville alstra en kolsyremaskin som inte blott kolsyrar vatten effektivt, utan som också blir en attraherande inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog assistans av den erkända designern Eva Lilja som designade samt färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i symtomatiskt stilren, skandinavisk design med rena, mjuka linjer och sober silverfärg. Designern valde också omsorgsfullt ut fem färger som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, svart, brandgul samt lime. Man ville att alla hem, oavsett färgtema och andra preferenser skulle kunna finna en kolsyremaskin från Aqvia som stämde

sodastreamer kolsyrat mineralvatten smakerlemonadvichy vattenmineralvatten

Aqvia Exclusive blev snabbt populär samt tre år efter lanseringen kom en ny modell som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa två kolsyremaskiner enormt lika, men med annorlunda färgsättning, Balance går i sobert vit med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är oerhört lätt att begagna, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kallt kranvatten samt trycker på en knapp. På kortare tid än en minut har man läskande friskt kolsyrat vatten! Man kan ju oxå krydda sitt vatten om man föredrar det, alternativt mixa i läskkoncentrat för att göra läsk.

Det finns många goda smaker att försöka samt olika affärsverksamhet erbjuder olika kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat samt vattenessenser samt Sodastream har ett ganska brett sortiment av läskkoncentrat. Man kan oxå försöka att blanda saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som läsk.

Ett annat affärsverksamhet som har specialiserat sig på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer och har idag 20 olika smaker i den kategorin. Därjämte har man lanserat läskkoncentrat som idag består av 14 olika smaker, både sockrade och sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna skänker när man dricker är kittlande samt uppfriskande, det känns som att de renar gap och anatomi på något sätt, dessutom kan de ställa upp att smälta maten när man har ätit. Aldrig fordom har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola samt Sprite som vi gör idag samt dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de faktiskt i själva verket blott innehåller vatten och lite smakämnen.

Det renaste samt färskaste vattnet har vi i våra kranar, därjämte är kranvattnet enormt kap gentemot buteljerat vatten samt läsk. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter avsevärt, då betalar man blott för kolsyrepatronen och eventuella essenser.

Det är inte blott plånboken som blir frejdig av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebär också mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i takt med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man alltså en attraherande inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden samt på ett egen sätt, man får tillgång till färskt och rent bubbelvatten när man vill samt kan därjämte göra sina egna läskedrycker. Dessutom slår man med en Aqvia Exclusive ett litet, men angeläget, slag för miljön.