Aqvia bubblar ditt vatten

Aqvia är namnet på dom kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man introducerade den idag enormt poppis kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ned enorm omtanke på att göra både attraherande, lättanvänd och miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som fordom samarbetat med andra stora affärsverksamhet som IKEA samt Alcro, för att formge och välja färgsättning på de fem annorlunda modellerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

bubbelvatten smakeraqviasodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner och färgerna blev svart, crème, brun, orange samt lime. Det finns en färg här som matchar i var hem! Det är självklart bara en del av Aqvia kolsyremaskin som har kulör, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sej fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen samt det njuter vi givetvis av genom att kunna tappa upp ett glas kyligt vatten och inmundiga direkt utan att bekymra oss för ett litet antal obehagliga konsekvenser eller märkliga bismaker. Vi skulle emellertid kunna njuta ännu mer av detta, samt begagna det till både kolsyrat vatten samt läsk genom att begagna en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är många. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen läsk och sitt eget bordsvatten, men investeringen gör också att man slipper dra med sig en mängd vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nästan avgiftsfri hemma i kökskranen. Den tredje bestämmande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten och dricka sliter oerhört på miljön, genom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa samt världen. En egen kolsyremaskin är ett modernt alternativ som matchar alla från singel till barnfamiljer.

När det innefattar aromer av kolsyrat vatten så finns det idag en lång rad olika alternativ. Dels kan man välja att smaksätta sitt vatten med endast smak, i stil med Ramlösa och Vichy Nouveau. Detta matchar alla som vill dricka kalorifritt vatten. Aromhuset saluför 20 olika smaker för bordsvatten, alla med exklusiv samt klar smak, men totalt fria från både sötningsmedel och socker. Aqvia gör också smaker för bordsvatten, med har ett mindre urval.

För läsk är riktiga läskkoncentrat godast, även om det håller att göra dricka med saftkoncentrat också. Det kommer fler samt fler läskkoncentrat och idag kan man finna både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt samt totalt sockerfria varianter. Alla är dock söta – ja.

För att ens vatten ska kunna kolsyras behövs en gaspatron och när man köper en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid åtminstone en patron på köpet. När den är slut, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man byta in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat pris. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bra för både miljö samt plånbok.