Aga Aqvia Exclusive är den snyggaste kolsyremaskinen

Aga Aqvia Exclusive är en kolsyremaskin med skärpa på effektivitet och design. Vi intresserar oss mer och mer för form samt inredning samt vill beredvilligt att våra köksprylar ska vara åtminstone lika snygga att se på som enkla att begagna. Detta har Aga lagt mycket vikt vid när man tog fram Aga Aqvia Exlusive.

Det var år 2008 som Aga Aqvia Exclusive lanserades och idag är det en av de mest omtyckta kolsyremaskinerna på marknaden. Ã…r 2011 släppte man Exclusives efterföljare som har en en aning avvikande design, men ännu samma enkla användning.

sodavatten

Aga är ett svensk företag med anor från begynnelsen av 1900-talet. Det är ett affärsverksamhet som specialiserat sig på gas samt gasleveranser till allt från industri till privat användning. Gas används i långt större utsträckning än man antagligen antar och i hemmet finns det flertal användningsområden för exakt gas, t ex gasolgrill och balkonguppvärmning.

Gas är vad som används för att kolsyra dryck och med en egen kolsyremaskin som t ex Aga Aqvia Exclusive behövs gas. När man köper en ny kolsyremaskin så får man i regel gas på köpet, men när den tar final så kan man byta eller fylla på den gamla patronen mot en ny hos närmaste återförsäljare, givetvis kostar det lite, men inte lika mycket som att gång på gång köpa en ny gaspatron.

När man skulle formge Aga Aqvia Exclusive så tog man assistans av den välkända färgexperten och designern Eva Lilja, för att ta fram de fem unika färger som klär Aga Aqvia Exclusives kolsyremaskiner. Färgerna är crème, lime, brunt, orange och svart, för att alla skall kunna hitta en smakfull kolsyremaskin som passar sitt kök. Apparaten är i rostfritt stål som har behandlats så att inga fingeravtryck fastnar. Eva Lilja är en celeber designer som bland övrigt har arbetat för IKEA samt Alcro.

Man ville göra en snygg kolsyremaskin i klassisk, smakfull, Skandinavisk form och det lyckades man väldigt bra med. Maskinerna har designat i Sverige och tillverkas oxå här, det är svenska kvalitetsprodukter som man kan få tag på i Norden och Estland.

När man skall kolsyra sitt vatten så fyller man den avsedda flaskan med kallt vatten från kranen, spänner fast den i sin kolsyremaskin och trycker på knappen. En gång räcker, men vill man ha riktigt mycket kolsyra så kan mantrycka två gånger.

Att kolsyra sitt eget vatten är bra ur många perspektiv. Dels är det i längden billigare samt dels slipper man bära hem en mängd vatten från affären ständigt, men den största tjänste gör man ändå mot miljön igenom att välja bort vatten som transporteras i stora lastbilar.

Om man diggar smaksatt vatten eller läsk så fungerar Aga Aqvia briljant också för detta, man kan anskaffa smaker, sötningsmedel, läskkoncentrat m. m. från en mängd annorlunda företag. Aqvias egna smaker är goda, liksom Aromhusets smaker för bordsvatten och läsk.

Aga Aqvia Exclusive är både stilmässigt och användarmässigt i toppklass!