Silikonslang används allmänt i sammanhang där man behöver en transparent samt anpasslig slang

Exempelvis i läkemedelsindustrin och forskningen är silikonslang offentligt använd.

Silikonslangen tillverkas genom att man extruderar platina- alternativt peroxidhärdad silikon i adekvat storlek.

Man får därför en slang som är så utsökt som resistent mot påverkan av kemikalier. Igenom att armera slangen kan man få en större hållfasthet och även begagna undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel samt oxygen.

Till dessa binds ibland annorlunda art av organiska rester, det önskar säga kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är icke lösligt med vatten och är förhållandevis tåligt mot kemisk influens.

Silikonmassan är mjuk samt formbar före den har härdat. Materialet används bland annat för att fylla fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är framförallt framtagen för att transportera luft alternativt vätska. Slangen innehar många depå armering för att klara höga arbetstryck. Utmärkt att använda i t.ex. en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur samt tryck (kylarslangar alternativt turboslangar)! Men denna typ av slang kan ha många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med hjälp av armering av polyester alternativt Nomex.

För användning i pharma, biomedicin, kosmetik alternativt vid beredning av föda. SH har genomgått omfattande fysikaliska, kemiska, och biologisk tester samt uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 samt 3A standard. Länk till mer info.

Slangtypen tillverkas oxå i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt stoff.