Natriumbensoat kan användas som konserveringsmedel I maten

Tänker du på hur du kan konservera din mat? I varje fall om man vill att sylten ska hålla en aning längre. Man kan natriumbensoat införskaffa i vanliga butiker och online och det här konserveringsmedlet har nummer E 211.

Natriumbensoatet är de facto det natriumsalt som man får från bensoesyra och det finns naturligt i rönnbär såväl som i lingon. Med det natriumbensoat pris som du finner online avslöjar att du knappt får en produkt som kommer från en naturlig källa. Idag utvinner man ämnet på industriell väg men det rör sig om precis samma ämne som det som finns i naturen.

natriumbensoat

Anledningen till att man kom fram till hur bra det här ämnet är på att konservera mat var just att man observerade hur länge lingon höll sig. Man förstod att de innehöll något som gjorde skillnaden och då man kunde lokalisera ämnet så var det bara naturligt att börja använda sig av det för skilda typer av matprodukter som behöver klara sig en aning längre.

Är natriumbensoat en säker produkt för matlagning?

Det är angeläget att köpa en produkt som är livsmedelsgodkänd. Då är den bra.

För att natriumbensoat ska fungera tvingas produkten som skyddas vara syrlig (ha lågt pH). Det har saft och sylt jämt för de består av naturlig fruktsyra. 1 gram syra per liter/kg räcker mer än väl för lågt pH.

Angeläget med god hygien och bra produkter i köket

Något som kan vara bra mycket farligare är att laga mat med usel hygien. Detta är vanligare än vad man tror och alla som använder disktrasa samt skärbräda ska veta att det här är produkter som kan ha mer bakterier samt hälsovådliga ämnen än en ordinär toalett har.

När du vill nyttja dig av natriumbensoat för att konservera sylt så är det också viktigt att du använder dig av en bra produkt som ej har gått ut eller på något sätt skadats. Chansa inte på att det där med bäst-före-datum är överdrivet.

Kom ihåg att även vanligt kranvatten i alltför höga doser kan vara cancerframkallande så betänk hur du lagar mat och hur ditt kök ser ut. Det är antagligen mycket viktigare att du gör rent trasan på korrekt sätt och väljer en bättre skärbräda än att du utesluter konserveringsmedel från sylt och saft. Klicka här för ytterligare info

Natriumbensoat är säkert att som konserveringsmedel men tänk på att köket bör vara rent .