Kom igång med bryggningen med boken Hemmaframställning av Vin

Hemmaframställning av Vin är skriven av Kjeld Erlandsen och har hjälpt både nybörjare och lite mer erfarna vinbryggare i ungefär 30 år. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i många olika reviderade upplagor. Boken består av mycket praktisk upplysning om hur man på bästa vis brygger sitt vin och om flaska för vintillverkning.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt kliv att från att bara uppskatta att dricka vin dessutom börja intressera sig för bryggning. Den som dricker massor vin och provar annorlunda sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos somliga uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en givande och skojig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del folk avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tvekan samt okunskap. Det är synd med tanke på att processen vanligtvis är enklare än vad man tror. Världens främsta vinexperter förfinar jämt metoder för vinframställning överlag. Det dyker jämt upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en väldigt bra kvalité.

Utvecklingen är viktig på så vis att allt mindre inom all form av vinframställning lämnas åt slumpen. Massor av framgångarna överlag påverkar i sin tur också processerna för hemmabruk. Alla dessa framgångar tenderar att påfallande influera slutresultatet. Man ska vara noggrann med att också hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del nödvändig utrustning för att komma igång att brygga vin. Först och främst krävs en hävert som ska användas till upptappning och även till omtappning. Därutöver krävs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett tips är att inför bryggningen skriva ned precis allt som behövs, och även göra upp en lista över de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna ska följas till punkt och pricka. Det innebär att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att nå målet. Med tanke på att det tar någorlunda lång tid att brygga en sats så vill man inte gärna börja om från början. Det är därtill viktigt att utrustningen är ren. Om inte så är det stor risk att det påverkar smaken. Inspektera så klart så att utrustningen även är hel. Som sagt, det är viktigt att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer detaljerad vägledning om vinprocessen bör läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer få utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar dessutom på smaksättning samt vinprovning. Dessutom står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.

Hur får man tag i boken? Det är minsann enklare än vad man tror och inom oerhört kort kan du sitta och läsa boken omedelbart på datorskärmen alternativt via din läsplatta. Boken är nämligen tillgänglig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är fullständigt gratis att låna. Det enda som krävs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att förlora, låna Hemmaframställning av Vin, genast