Vad är rätt msm dosering för behandling av olika åkommor?

För bästa resultat av msm pulver så är det viktigt att man använder sig av rätt msm dosering. Hur mycket pulver eller msm tabletter man ska ta beror så klart på vad det är som man behandlar. Låt oss se en aning närmre på skilda användningsområden och hur man kan dosera det organiska svavlet.

MSM pulver Metylsulfonylmetan hälsokosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver hälsokost från allt-fraktfritt.se i förträffligt hälsokostburkPremium kvalitet Metylsulfonylmetan MSM pulver

Msm pulver i ansiktet

Den som vill få fin hy alternativt som har stora problem med akne och ärrbildning i ansiktet kan lätt behandla med msm pulver. För utvärtes bruk så kan man vara riktigt storsint med msm dosering men man behöver inte överdriva. Det går till exempel bra att ta ett kryddmått som man blandar med en aning vatten för att få en massa som man kan dutta på problemområden i ansiktet.

För att huden lättare ska kunna ta till sig msm pulvret så är det bra att använda sig av varmt vatten då man blandar till en ansiktsmask alternativt smet för att vårda punkter. Beroende på hur mycket ansiktsmask alternativt hur många punkter man vill behandla så kan man behöva upp till någon sked pulver som man blandar med andra ingredienser.

Dricka msm vatten

Ifall du vill behandla stela leder, värk, eksem eller sömnighet genom att dricka msm vatten så kan du blanda ut mindre än en tesked i ett glas vatten för att få den önskade effekten. Man brukar rekommendera en stegvis tilltagande msm dosering där man börjar med en fjärdedels tesked den första veckan för att sedan trappa upp så att man till sist når ungefär 3 gram per dag.

Att man börjar varsamt beror inte bara på att man bör se hur kroppen reagerar på det organiska svavlet, det är också så att pulvret i början kan upplevas som en aning beskt. Detta förändras för de flesta då de vänjer sig vid
smaken och då kroppens PH-värde förändras varpå man upplever smaken lite avvikande. Klicka för ytterligare msm kosttillskott

Ifall man tar msm tabletter så ska man hålla sig till den dos som rekommenderas på burken. Tabletter kan vara ett himla gott alternativ ifall det är så att man upplever att det är besvärligt att vänja sig vid smaken.

Hur länge kan man ta msm?

Det vanligaste är att man använder sig av kurer där man behandlar under en speciell period. Tanken är ju att man ska återupprätta kroppens naturliga balans och hjälpa cellerna att arbeta som de ska och ej att man ska bli beroende av ett kosttillskott. Det är rätt vanligt att man använder sig av msm pulver under en månads tid, en gång per dag, varpå man tar en paus.

Till Atros, som är kroniskt, tar man oavbrutet. Helst i kombination med Glukosamin.

Glukosamin har förvandlats till läkemedel i Sverige och säljs som pulver åt djur. Då bortfaller alla krav på livsmedelsgodkännanden, livsmedelshygien, livsmedelspersonal, egenkontroll och kommunens kontroll. Gelest glukosamin däremot håller livsmedelskvalitet för det säljs i England, Tyskland och andra länder som kosttillskott, bara etiketten skiljer.

Man kan alltid behandla igen ifall man upplever att energinivåer går ner igen alternativt huden blir torrare och skrynklig några månader efter avslutad behandling. Det kan ju också vara klokt att betänka hur ens diet och livsstil ser ut i övrigt.

For man för lite organiskt svavel genom maten är det lämpligt att alltid ta lite varje dag, som kosttillskott msm. Om man samtidigt som man intar msm kosttillskott ändrar ohälsosamma mönster så får man en stark verkan som varar längre och det också med en msm dosering som är väldigt låg.