Om du tillsätter lakritspulveri din kokkonst får du exklusivare mat.

Här i sverige är det många med dig som älskar lakrits. Sverige är ett riktigt godisland och vi äter ofta godis med lakritssmak minst en gång i månaden. Det verkar vara så att denna fascination och önskan att äta lakrits verkar vara lokaliserad till Sverige. Med lakritspulver så kan du själv ordna med den goda smaken i bakverk såväl som i godis.

lakrits

Så lätt och så riktigt gott med lakritspulver för egen LAKRITS

Det är inte alltid man orkar göra egna bakelser med lakritssmak då kan istället tugga på en lakritsrot som ger ungefär samma smak. Lakritspulver som är framställt av lakritsroten är helt naturligt smakämne. Det är kombinationen av roten och saliven i munnen som ger smaken som du säkert har på läpparna just nu trots att du är mycket långt från närmaste Djungelvrål-påse.

Som vi redan sagt är det jättepoppis att använda lakrits som smaktillsats i glass, drinkar och bakverk men framför allt godis. Det här är en smak som man längtar efter då man inte regelbundet kan äta godis med lakritssmak. Om du känner någon som bott utomlands länge, passa på att fråga får du se. Lakrits är något av det vanligaste folk som bor utomlands ber om till sina tröstpaket.

Laborera med lakritssmak hemma i ditt kök

Äkta lakrits produceras bland annat i Turkiet, Spanien och i Italien och det är själva roten som smakar lakrits. Man gör granulat av rå-lakritsen och så finns det pulver som man lätt kan blanda i olika typer av matlagning för att få den goda smaken. Oavsett om man gör chokladbollar eller glass så är detta ett smakämne som kommer väl till pass.

Lakrits som smakförhöjare när du bakar eller gör konditoriprodukter som bakelser eller tårtor vilka skulle passa tror du? Notera att ett fåtal personer förgiftas av lakrits varje år. Så, överdriv inte hur mycket du stoppar i dig, utan ta det lugnt. Det behöver man inte göra för lakritspulver har en stark smak så det räcker med mycket litet.

Var handlar man lakritspulver som man kan nyttja för godsaker samt bak?

Mycket besvär för en liten påse, men om du har någon hälsokostbutik i närheten kan du prova där.

Istället för den lilla påsen till stort besvär kan du lätt hitta lakritspulver till de bästa priserna och med utmärkt kvalitet på nätet online. Lakritspulver att köpa hittar du på allt-farktfritt.se, prisad och ibland på Tradera och i godisbutiker online.

Se gärna lakritspulver som en krydda och inse då att det har begränsad hållbarhet. Se alltid till att pulvret är fräscht. Se till att du förvarar det på rätt sätt så att det kommer att hålla sig i ditt skafferi och köp nytt i tid så att du inte står utan då det blir dags att göra egna lakritskarameller igen!