Msm hästtillskott får din häst att må bättre

Är det möjligt att få en 20-årig häst att bli lika pigg igen som när den var ung? Det menar vissa som har testat med msm till häst. Det är välkänt att svavel är viktigt både för oss människor och för djur, men före man börjar behandla hästen med metyl sulfonyl metan så ska man ta en titt på hästens allmänhälsa och även på kosten.

Vad är msm häst?

Rent praktiskt så är det så att msm häst är ett kosttillskott som består av organiskt svavel. Det här är ett ämne som leder, brosk och muskler behöver för att hålla sig i form. Ifall man inser att hästen har brist på detta ämnet så kan msm pulver häst vara till en hjälp. Det finns också msm hund som är till särskilt för hundar som lider av besvär med leder och med smidigheten.

MSM pulver Metylsulfonylmetan hälsokosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver kosttillskott från allt-fraktfritt.se i bra kosttillskottburkPremium kvalitet Metylsulfonylmetan MSM pulver annika dahlqvist

Svavel häst preparat finner man i hälsokostbutiker som även säljer msm för människor och för andra djur. Det räcker att handla en enkel burk med msm till häst för att starta behandla och betrakta om detta kan ge verkan.

Fungerar det?

Att svavelpulver (metylsulfonylmetan) funkar mot problem med leder och muskler fungerar vet vi redan. Frågan är emellertid ifall svavel tillskott är vad som behövs. Det gäller att konstatera att det faktiskt rör sig om svavelbrist innan man börjar behandla. De som säger att det rör sig om placeboeffekt har fel. En hund eller häst kan ju knappt bli friskare därför att den misstänker att det finns kosttillskott msm svavelpulver i fodret.

Det finns tillräckligt många häst- och hundägare som kan försäkra att msm tillskotten minsann gjorde skillnad på problem och helhetshälsa. Den förebyggande effekten kan man alltid diskutera, men då man ser att häst efter häst blir bättre av detta kosttillskott så finns det ju inte så mycket att prata om.

Ifall hästen snubblar

Ifall det är så att din häst snubblar och verkar ha besvär med leder och ben så ska du först och främst utreda vad det här beror på. Här är det ju dessutom så att man måste tänka på säkerheten då hästen kan snubbla då du sitter i sadeln vilket kan få trista konsekvenser. En ingående undersökning kostar mer än msm pulver till häst men det är ändå här som man ska börja.

Kost och kosttillskott

Kosttillskott är utmärkt för både människor och djur och msm häst kan vara ett tillskott som man vill ge även om man inte ser någon särskild brist i hästens normala kost. Ifall hästen får i sig tillräckligt med protein så bör den även få gott om svavel men för att undersöka detta så måste man genomföra en analys av grundfodret och det måhända kommer som en överrumpling att det faktiskt är bristfälligt i vilket fall man bör uppgradera och kanske samtidigt ge msm till hästen för att komma upp i önskad nivå.

Idag finns det smarta kombinationer som till exempel glukosamin samt msm preparat, man kan även själv ge båda separat, som ger hästen exakt det den behöver för att repa sig och må bättre igen. Det här är väl värt att testa msm häst, men naturligtvis efter det att man har undersökt att hästen inte lider av allvarligare hälsoproblem.