C-vitaminer är viktigt för att undvika vitaminbrist

Det är sannerligen inte så befängt med kosttillskott för betänk hur många som använder sig av en bestämd diet därför att gå ned i vikt. Om man utesluter många matgrupper från sin diet så är det onekligen så att man också utesluter vitaminer och mineraler. Det finns avsevärt populära dieter där man inte får nog med C-vitaminer därför att man undviker frukt.

På all-fraktfritt.se kan man köpa c vitamin som pulver mycket billigare än tabletter och är samma sak. Faktisk ännu renare då man inte behöver klibbmedel och släppmedel för att kunna pressa till tablett.

Ta C-vitaminer därför att må riktigt fint idag samt imorgon

Ifall du är bekymmersam för att du möjligtvis lider av cvitaminbrist så ska du veta att du knappast riskerar skörbjugg. Det krävs allvarlig underskott under en längre tid för att tänder ska börja ramla ur munnen på en. Men man kan ju ha ont av andra symtom som kan uppkomma då man ej får i sig nog med C-vitamin.

vitaminer

De bästa kosttillskotten som du kan använda dig av för att må bra

Det finns de som hävdar att man ska satsa på kosttillskotten som består av salter av askorbinsyra som exempelvis kalciumaskorbat. Detta kan vara bättre än helt vanliga tabletter med C-vitaminet därför att man kan se en bättre verkan än med den vanliga askorbinsyran då kalciumaskorbatet tas upp av kroppen på ett effektivt vis.

Men det är klart att man kan uppmärksamma bra verkan av olika typer av C-vitamintillskott. Med C-vitaminbrus så kan man komma långt, och detta kan vara ett gott alternativ för den som tycker att det känns komplicerat att börja inta mer frukt samt grönsaker. Klicka på denna länk för mer information.

Kan man få i sig för mycket av C-vitaminet?

Ja, man kan råka ut för en c vitamin överdos ifall man får i sig överdriven av tabletter alternativt brus. Men det här betyder ej att man kommer att bli allvarligt sjuk för överflödigt c vitamin följer med urinen ut ur kroppen.

Det finns varningar för att nyttja sig av för mycket av detta vitamin om man har besvär med till exempel njursten då det finns forskning som visar på att man kan få njursten av för höga doser av vitaminet.

Det rekommenderade intaget för vuxna ligger på 75 mg. Om man är gravid så kan man inta 85 mg per dag och när man ammar så kan man stegra dosen till 100 mg.

Samtidigt ska man känna till att upptäckaren av c vitaminet själv intog många gram per dag och borde veta bäst då han fick Nobelpriset. Cvitaminpiller brukar vara på 500 mg eller 1000 mg.

Något man ska vara försiktig med är det goda vitamingodiset som är till för barn. Ideligen så är det format exakt som vanligt godis men om barnet äter upp en hel burk på en gång så kan det vara farligt. Man bör uppsöka hjälp så snart som man upptäcker vad som har hänt och också vara beredd på att detta kan leda till magont.

Rökare behöver extra c vitamin. Vid förkylning samt andra åkommer förbrukas c kvickt. Att ha tillräckligt med c kan förebygga sjukdom, blir man sjuk är det välkänt att man snabbt ska ta extra c vitamin, möjligtvis 3-4 gram dag, till man blir sund.

Behöver man verkligen kosttillskotten ifall man äter frukt?

Det här är en god fråga och beror helt och hållet på vem man är och hur man äter i övrigt. Det är mycket ovanligt i Sverige med brist på C vitaminer därför att det finns så pass gott om frukt samt grönsaker året om. I stunder då man inte får I sig tillräckligt med frukt samt grönsaker så är kosttillskotten en utmärkt hjälp.