Reducera ledbesvären med glykosaminsulfat

Reducera ledbesvären med glykosaminsulfat

Nu för tiden tycks det dyka upp mängder av mirakelmedel som gör underverk med människors kropp och hälsa. Men underverken drabbar inte enbart människor utan i vissa fall även djur.

Det finns en kroppsegen substans i kroppen som heter glukosamin. Det är en komponent av kroppens så kallade polysackarider. För exempelvis bildandet av senor och brosk i kroppen så spelar glykosamin en betydande roll. Det har i sin tur visat sig kunna ha god effekt när det handlar om att lindra artros och andra reumatiska sjukdomar.

Artros är en sjukdom som bryter ner kroppens brosk i lederna. Det kan drabba människor på grund av ålderdom men även de som lider av övervikt. Enligt forskning så drabbas män och kvinnor i lika hög utsträckning av sjukdomen. Vissa yrken där hög belastning av exempelvis knä-och höftleder medför en förhöjd risk av artros. Dessvärre finns det även ärftlighet för sjukdomen.

Ett vanligt symptom är svullnad av leder, och när kroppen överbelastas uppstår vanligtvis smärta hos dem som lider av sjukdomen. Som en följd av det så brukar den drabbade upphöra med tidigare aktiviteter, vilket i sin tur kan leda till förhöjd kroppsvikt. Det är vanligt att människor som drabbas av artros får problem med knäna. Symptomen kommer oftast smygande och kan i vissa fall startas på flera ställen samtidigt.

Men det har även visat sig att glukosamin som kosttillskott överlag är bra för ledförslitningar även om det inte är så illa att det utvecklats till artros. Glukosaminsulfat har dokumenterad effekt och ökar livskvalitén för de som är drabbade av ledbesvär. Glukosaminsulfat reducerar inte bara ledsmärta utan stärker även lederna, och framför allt återuppbygger det ledbrosk. Det kommer förbättra rörelseförmågan hos alla som använder sig av kosttillskottet. Den som dessutom redan lider av artros och använder sig av glykosaminsulfat kan förvänta sig att sjukdomen inte förvärras.

Av de som använder glukosaminsulfat så beskriver de flesta att de fått livet åter. Efter påbörjad kur upplever många att de är mer aktiva än på åratal. Speciellt för de som drömmer om en aktiv livsstil och kanske har ett starkt brinnande intresse för sport. Det blir alltså enklare att ägna sig åt en sund livsstil och hålla sig i form med hjälp av glukosamin.

Inte nog med att människor är behjälpta av glukosamin, även djur har stor nytta av kosttillskottet. I synnerhet brukar en del ge sina hundar och katter glykosamin om de visar symptom på ledbesvär. Det är en oerhörd befrielse för en hund eller katt att bli av med smärta eftersom de har svårt att kommunicera och påtala för hundägaren vad som är fel. Det är därför viktigt att vara lyhörd så man kan upptäcka åkommor som exempelvis ledbesvär i tid. Det handlar om att ge sitt djur goda förutsättningar för ett rikt liv. Hunden eller katten förtjänar att må bättre och bevara sin rörlighet.

Det man dock bör ha i åtanke är att glykosamin inte lämpar sig för akuta besvär. Om besvären är akuta och olidliga bör man alltid kontakta en läkare. Det gäller för såväl människor och djur.