Hur vet man att man drabbats av artos symtom?

Artrosen drabbar både unga och gamla, och det här är en åkomma och inte något som man drabbas av endast på grund av åldern så som flera tror. Man kallar också artros för ledsvikt vilket ger en bättre bild av vad det handlar om, alltså leder som av olika anledningar blir utsatta för alltför stora påfrestningar, får brist på ledvätska och som inte längre fungerar som de ska. Då broskproduktionen inte ligger på rätt nivå och man förlorar mer brosk än vad kroppen behöver så kan artros symtom synliggöra sig.

Det finns hjälp mot artros men man kan aldrig bota sjukdomen. Det är dock viktigt att veta att man med en god artros behandling kan hejda sjukdomsförloppet för att på så vis återfå flexibilitet i leder och för att bli av med värk.

glykosamin bild

Artros symtom

Man kan tala om tre huvudsakliga artros symtom och de är:

• Smärta

• Svullnad

• Stelhet

Man kan ha samtliga tre samtidigt eller kanske enbart ett av symtomen. Hur pass stel man är och hur ont det gör kan också variera. Ifall det är begynnande artros så kan hända man mest upplever lite stelhet i leder efter att ha suttit still, och smärta efter att ha utsatt ett visst område av kroppen för extra mycket belastning.

Smärtan kan bero på att ben utsätts för extra press eller på att broskbitar irriterar leden. Stelheten kan bero på att det finns vätska i leden eller för att det inte längre finns en ordinär kuddeffekt då man har mindre brosk. Svullnaden kan bero på ansamling av ledvätska såväl som på att leden blir irriterad glukosamin mot inflammation.

.

Hur påverkar symtomen din livsstil?

När man försöker komma fram till ifall det rör sig om artros så ser man mycket på hur symtomen som du upplever påverkar din livsstil. Vanliga problem som man kan ha är:

• Det är besvärligt att gå och springa
• Det är besvärligt att gå i trappor
• Det är besvärligt att böja sig ner alternativt huka
• Det är besvärligt att göra vardagliga saker som att köra bil, skriva samt bära saker

Diagnos

Även om du har goda anledningar till att ana artrosen så ska du inte ge dig ut och inhämta egen hjälp mot artros. Det är viktigt att du blir undersökt av en läkare som kan fastställa att det verkligen rör sig om den här sjukdomen och inte om något annat som kräver en annan typ av behandling.

Behandling

Man kan motverka artros på lite olika sätt men man kan som sagt aldrig fullständigt bota artros. Med artros tabletter som exempelvis glukosamin tabletter så kan man smörja leder och dessutom påverka tillverkningen av brosk till det bättre. Det finns glukosamin i mat men då man behöver en aning mer än vanligt så är det klokt att använda sig av bra kosttillskott.

Artros naturläkemedel finns, 2 stycken står ut. Glukosamin (nu läkemedelsklassat och finns på apotek) omvandlas till ledvätska som smörjer lederna, hyaluronsyra. MSM, organiskt svavel reparerar ledbrosk samt leder, motverkar inflammationer, smärtlindrar därtill saktar ner den årliga nedslitningen av leder. Tar man bägge dessa naturläkemedel mot artros tillsammans får man bäst verkan. Båda är naturliga produkter vi får i oss via maten, bara för lite.

Med god behandling så kan man se att de artros symtom som man börjat ha ont av sakta avtar och det går att bli fri från smärta och svullnad samt få åter flexibilitet med helt naturlig artros medicin som inte leder till några allvarliga biverkningar eller ett beroende.