Glukosamintabbler är billigt samt effektivt

Om du har kommit fram till att du möjligen lider av begynnande artros så är det viktigt att du icke gissar. Man ska alltid uppsöka en läkare därför att fastslå att det verkligen rör sig om artros i knä, artros axel eller var man nu upplever krämpa och minskad flexibilitet. Men det kan likaså vara smart att börja med glukosamintabletter som består av ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande verkan och som kan ge utökad flexibilitet i leden som har drabbats.

glukosamin

En effektiv behandling med glukosamintabletter samt viktiga övningar

Utöver att konsultera med en professionell läkare och börja ta glukosamintabletter så kan man också komma igång med sjukgymnastik. Detta betyder inte nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är expert på saker såsom artros i nacken samt artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man också fixa själv.

Lär man sig enbart rätt övningar så behöver man inte ens ett gym för att stärka de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För vissa så kan det vara komplicerat att vara genomgående då man ej har en sjukgymnast som väntar eller ett gymkort som man har betalat för, och det är självklart också något som man skall betänka då man planerar för att hantera artrosen.

Köp glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs också som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man finna på Apoteket men det är bra mycket smartare att köpa glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt såsom all-fraktfritt.se så finner man exakt samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är därjämte enkelt att beställa den här typen av varor online. De skickas kvickt till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan leda till att man får förbättrad flexibilitet och dessutom viss smärtlindring.

Men funkar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en hjälp då brosket bryts ner på grund av åldrandet. Studier på personer har fått lite skilda resultat men det lutar likväl mot att det här är ett ämne som faktiskt gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin funkar. Men de är allihopa utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker icke. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Likaledes står det ej på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor före behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att tala om detta också.

Även ifall läkare vet att detta ämnet minsann gör en skillnad så är det icke så lätt att de jämt kan rekommendera att ta det som tillskott. Detta beror på att man behöver ytterligare studier som kan belägga att det verkligen funkar på samtliga patientgrupper och eventuellt viktigare, att man måste prova att det är säkert för gravida och andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan också intyga att de faktiskt mår bättre och detta är möjligen viktigare än otaliga studier som bekräftar detta. I diverse forumtrådar finns diskussioner om detta.