Stevia sötmedel ger alla chans att njuta av godis

Jag startar med Stevia sötningsmedel för att så mycket människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Bara ett fåtal växtvarianter smakar gott – men kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter vilka ger en god sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav det här är att 98Procent av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.

Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan beställa Stevia sötningsmedel på denna länk.

sukralos

Stevia sötningsmedel är bra för alla målgrupper som vill undvika kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater eller ett litet antal som helst kalorier.

Stevia sötmedel är ett mycket bra alternativ för den som inte vill ge upp godis men gärna slipper alla de dåliga effekterna som strösocker för med sig. Att ämna hålla sej ifrån kolhydrater är standard samt är ur fler än en anledning.

Sockersjuka är en sjukdom som egentligen består av flera olika varianter, men främst av ett par olika typer som lätt nog heter typ 1 och art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går genom med smak av honung». Tidigare kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sig av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.

Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kraft med god distribution och lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sej då less, törstig och börjar dofta aceton. Man går också snabbt ned i vikt. Art 1 sockersjuka är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Typ 2 diabetes är en mildare form och drabbar oftast äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt botemedel.

Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med kolhydrater då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebär såklart inte att man vill avbryta förtära godis samt idag finns det alternativ allmän. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika samt i Japan består det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än kolhydrater, så bara väldigt en aning behövs.

Andra anledningar till att man vill dra minska på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man antagligen vill gå dra ner i vikt, eller ta bättre hand som sina garnityr. Samtliga vet ju vilken dålig effekt socker har på våra garnityr. För vår form gör strösocker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte blott socker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen går då in i ett befogenhet som heter ketos samt börjar alstra ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt verkningsfull, men det innefattar att man får i sej tillräckligt med fett samt protein för att idas med en kolhydratfri föda.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötningsmedel är sötmedel utan kolhydrater – eller med väldigt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell metod för att gå minska i vikt samt har för flera blivit en livsstilsdiet eftersom de anser att de positiva hälsoeffekterna är så flera.

När man håller på en LCHF diet så ska man avstyra kolhydrater, helst helt vilket är svårt, men man får absolut högst inmundiga 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i regel äta fritt av proteiner samt fett för att stilla aptit och tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, vitt ris, frukt, många grönsaker samt rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är förbjudet. Det man får förtära är rent fett som i smör, grädde och griskött, därtill äggviteämne som man framförallt finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att inta bacon till morgonmål när man vill gå minska i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.