Nå framgång med ketogen diet

En kolhydratfattig ketogen kost har fortfarande oerhört högt anseende i flera kretsar och är verkningsfull för viktminskning.

Nedan följer en del råd för att maximera din framgång på en ketogen diet.

1.) Drick mycket vatten.

Även när du använder en ketogen diet, så har din kropp tufft att behålla så mycket vatten som den behöver, så att dricka mycket vätska är definitivt nödvändigt.

Många experter rekommenderar att männens intag bör vara minst 3 liter dryck varje dag, medan motsvarande siffra för kvinnor är 2,2 liter per dag.

En god indikator på bra vätsketillörsel är färgen på din urin.

Om din urin är klar alternativt ljusgul, får du antagligen tillräckligt med vätska.

Ta med en flaska vatten vart du än går!

2.) Glöm ej fettet!

Enkelt uttryckt, våra kroppar behöver bränsle för att fungera.

När vi begränsar vårt kolhydratintag, speciellt till nivåer som i ketos, behöver våra kroppar en alternativ energikälla.

Eftersom protein ej är en verkningsfull energikälla, vänder sig våra kroppar till fettet.

Fett du äter samtidigt som du är i ketos används för att bidra till energi, vilket gör det mycket besvärligt att lagra fett medan befinner dig i ketos.

Välj friska, omättade fetter så ofta som möjligt: ??Livsmedel som avokado, oliver, nötter och frön är idealiska.

3.) Finn din kolhydratgräns.

Alla våra kroppar är olika.

Somliga dieter måste följa en strikt kolhydratfattig diet som innebär användning av mindre än 20 gram per dag av kolhydrater.

Andra dieter kommer att finna att de bekvämt och lätt kan stanna i ketos medan som den förbrukar 50, 75 eller 100 gram kolhydrater.

Det enda sättet att veta säkert är ”trial and error”.

Handla Ketostix eller övrigt märke av remsor avsedda för keton urinanalys och ta reda på din kolhydratgräns.

Om du kommer på att du har lite spelrum, kommer det att göra att hålla fast vid din diet så mycket lättare.

4.) Var smart vad gäller spriten.

En av de stora aspekterna bortsett från att kunna förtära fet mat med ketogen diet är att du kan dricka sprit utan att få din viktminskning alltför långt ur kurs.

Vitsen är att du kan dricka osötad sprit såsom vodka, rom, tequila, gin, whisky, konjak och brandy tillsammans med några få lågkalori öl.

Använd lågkalori dricka för att mixa spriten och drick mycket vatten för att inte få vätskebrist, med tanke på att en baksmälla kan göra dig notoriskt krasslig medan du är i ketos.

Och kom ihåg, kalorier räknar fortfarande, så gå ej överbord.

Allting med måttlighet.

5.) Ha tålamod.

Medan ketogen diet är beryktad för att bidra till en omedelbar viktminskning, särskilt i de tidiga stadierna av kosten, är viktminskning alltid en långsam, tidskrävande process.

Bli inte galen om vågen inte visar på en direkt viktminskning, eller eventuellt visar mindre viktökningar, för ett par dagar. ketostix.

Din vikt sviktar från dag till dag (och hela dagen) baserat på ett antal faktorer.

Glöm inte att använda statistik som hur dina kläder passar eller kroppsmått för att observera dina framsteg, kan bidra till mer än vad vågen visar.