Effektfullt med Saigon-kanel i kombination med 5:2-dieten

Saigonkanelen växer precis som namnet antyder i Vietnam, som ju tidigare hette just Saigon. Det är en typ unik för provinsen Quâng Nam där den växer längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, eller den vietnamesiska kanelen, har en ljuvlig kraftig kanelsmak eftersom den innehåller mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Uppskattar du kanel kommer du att tycka om den här kanelen.

Det finns dessutom åtskilliga hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte endast den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet även att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att exakt saigonkanelen är väldigt verkningsfull på det.

Saigonkanelen hjälper dig hantera blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket betyder att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att acklimatisera vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen försvaga de symptom som flera får den första perioden.

Saigonkanelen är aningen dyrare än vanlig kanel, men effekterna sägs vara mycket större och därtill är bara smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du finna i välsorterade hälsokostbutiker eller beställa genom internet. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen känd både som Saigonkanel samt vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att vara medveten om för att kringgå förvirring.

En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per person och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan var den siffran på bara 50 kg per individ samt år. Att dra ner lite på köttet är en snabb väg mot bättre hälsa. Vill Du veta mer Klicka Här.

Testa detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt därpå en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft samt en halv tesked ren honung. Gudomlig dryck som får dig att både förtränga hungern och hantera blodsockerfallet!