5:2-metoden – en lätt diet att komma igång med

Det är lätt att komma igång med 5:2-dieten! Du behöver inte länsa kylskåpet på frestelser – du får ju äta dem! Du behöver inte heller investera i några nya produkter eller lägga upp ett kost- och träningsschema så knepigt att det fyller kalendern. Endast två dagar i veckan behöver du sätta av åt din nya satsning på att gå ner i vikt, så är du genast verksam med din diet.

Starta med att välja ut en vecka som lämpar sig bra för att starta en ny vana. Eftersom fasta, även om den endast pågår i en dag, påverkar din ork är det vettigt att välja en vecka då du har några lugnare dagar att välja som fastedagar.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per individ och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För enbart 60 år sedan var den siffran på bara 50 kg per person samt år. Att dra ner en aning på köttet är en kvick väg mot bättre hälsa. vad innebär 52 metoden Tänk på att dina fastedagar kommer att upplevas tunga i inledning, men glöm inte bort att din kropp så småningom kommer att vänja sig vid din nya livsstil.

Gör din hemläxa innan du startar dieten. Läs på om vilka effekterna dieten kan få och gör upp en plan för hur du ska fixa fastedagarna om de visar sig vara jobbigare än du anat. Berätta för din omgivning att du fastar, du kommer att få både sympati och goda tips av dem.

5:2-dieten har blivit så populär att du säkert har arbetskamrater som redan har provat och kan hjälpa dig på vägen!

Gör en matsedel åt dina fastedagar. Läs många recept och plocka ut de som inspirerar dig mest. Möjligtvis är det de som påminner mest om hur din kost ser ut idag, kanske känns det mest spännande att prova på nya råvaror som du inte brukar nyttja. Med ett färdigt upplägg för fastedagarna är du redo att låta 5:2-dieten äntra i ditt liv.

Handla intelligent. Nya råvaror som du inte vet hur du ska använda ligger helst och blir dåliga i kylskåpet. Handla inte mer än du behöver i början så håller du onödiga kostnader och matspill på en miniminivå. Du kommer att notera att dina vanor också på de “vanliga” dagarna förändras efter ett tag och då kan du också börja shoppa annorlunda i matbutiken.

Sätt en trend. Är det du som står för matlagningen för hela hushållet så gör dig inga otjänster genom att krångla till det. Låt familjen ansluta sig till dina nya vanor, men utan kaloribegränsningen. Tillaga samma mat till dem som till dig själv, men låt dem inta hur stora portioner de vill, så slipper du sukta efter onyttigheter som står där på bordet under tiden du känner dig oinspirerad att äta din sallad. En smaskig sallad är en enastående middag för hela familjen!

Ge inte upp när du vacklar. 5:2 är en smidig diet. Gick det inte som du tänkte med veckans fastedagar? Men lägg om schemat då! Det är aldrig för sent att ta igen en dag och en missad fastedag kommer inte att förstöra din diet. Kommande vecka går det bättre och så småningom kommer denna nya vana upplevas som den naturligaste sak i världen.

Förmodligen får du även en välbehövlig skjuts när väl kilona börjar rasa och det gör de oftast rätt så raskt.

Det tillhandahålls en väldigt bra bok författad av Ola Norrman (han som skrivit “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som kort och simpelt heter 52-dieten. Det som är grädde på moset är att man kan låna denna on-line på biblioteket – som e-bok.

Man behöver inte ens ta sig till biblan – utan lånar via sin dator. Nästan alla jättedyra bästasäljare kan lånas – avgiftsfritt. Läses enklast med en Läsplatta, som iRiver. Önskar man köpa hem så finns boken på allt-fraktfritt.se.