Glycerin hjälper dig med det mesta

Du kanske undrar “vad är glycerin?Vad är glycerin för något? Glycerinet är en trevärdig alkohol som finns i fett och som kan användas på en aning olika sätt. Glycerin (Glycerol) är det ämne som skänker fyllighet i vin och finns i mängder av föda.

Du har måhända hört talas om glycerol som är ett annat namn för detsamma och som bland annat används inom fitness-industrin för att man ser att det ger en speciell verkan på trycket i musklerna. Men det är ej enbart muskelknuttar som är intresserade av vegetabilisk glycerin.

Glycerin

Använd glycerol i vardagen till allting från fitness till behandling av smuts

Den glycerol apoteket säljer är tillförlitlig att bruka men man får självklart inte så mycket. Mer Info HÄR. Det kan vara förståndigt att glycerol köpa online i andra butiker såsom Tradera eller allt-fraktfritt.se, därför att få ett bättre pris och mer av varan. Handla bara livsmedelsgodkänd glycerin.

Glycerol användning är varierad så man kan nyttja tuben eller burken som man har köpt till flertal skilda saker.

Visste du att du faktiskt kan få bort en bångstyrig fläck med glycerin? Precis som med andra fläckborttagare så ska du behandla fläcken med glycerinet en bra stund före du drar igång tvättmaskinen. Några timmar innan tvätt är att rekommendera för bästa resultat.

Man kan även använda ämnet för hobbyaktiviteter. Gör en egen snöglob med glycerolen som en betydande ingrediens. Såpbubblor kan också ses som en hobbyverksamhet och om du vill ha riktigt stora bubblor så ska du mixa glycerinet i mixen med vatten samt vanligt diskmedel. Detta gör verkligen susen!

Ett helt naturligt ämne som man ska bruka på försiktigt sätt

Det ska sägas att det här är ett ämne som faktiskt finns i vår kropp och du kommer att se att glycerinet används flitigt i hudvårdsprodukter. Läs på baksidan av din hudkräm och du bör hitta detta ämne helt enkelt för att det är så bra på att binda vatten och det är ju en effekt som vi vill komma åt inom hudvård.

Den som vill skänka musklerna lite hjälp kan förena andra produkter med lite glycerin för att få maxad verkan men här ska man minsann vara varsam. De som har testat detta och som har överdrivit kan rapportera om magont som resultat. Då kan det möjligen vara säkrare att handla en färdig fitness-produkt där glycerolen ingår som en av ingredienserna.

Om du ska glycerol införskaffa för invärtes bruk så gäller det att du får en produkt som är riskfri att förtära. Alltemellanåt så kan det ju finnas annat i produkten som kan vara farligt att få i sig så det är betydelsefullt att man är medveten om vad man köper och till vad.

Hemmagjord hudvård som verkligen funkar som den ska

Man kan även satsa på glycerin som en produkt som man gör egna hudvårdsprodukter med. Det finns de som anser att man icke behöver införskaffa dyra krämer då man helt enkelt kan kladda glycerolen i ansiktet. Det här kan ju vara värt att prova och ifall det icke skulle fungera så som man tänkt sig så är det enbart att låta det som blev kvar funka som fläckborttagningsmedel!