Gör ditt eget vin väldigt billigt

Vid måltiderna är det inte alltid som alla har råd att unna sig ett riktigt gott vin.

Men om det nu vore möjligt, skulle alla älska att förtära till ackompanjemang av denna dryck.

Vin är en dryck som har firats sedan urminnes tider.

Det finns dokument som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin mat.

Denna förfriskning rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor och pensionärer.

Det röda druvvinet speciellt har visat en del exceptionella egenskaper vad gäller att stoppa åldrande, liksom att det har otaliga medicinska fördelar om de tas kontinuerligt eftersom det är ytterst rikt på antioxidanter.

För dem som ej kan köpa vin, är allt inte förlorat.

Vem som helst kan producera ett ganska gott vin med ingredienser från kökshyllan.

Detta inlägg kommer att visa dig hur man utför detta.

Innan vi börjar bör jag att det givetvis förekommer ett snabbare sätt som också framställer ett smakrikare vin. Beställ en vinsats från vinbryggningspaket hembryggning.se/vinsatser.html ifrån hembryggning.se, prisad.se eller liknande marknadsplats.

Med en aning övning kommer du att klara av att brygga ditt eget billiga vin som i smak kan konkurrera med de allra ultimata (hmmm).

Vad du behöver för ditt hemgjorda vin

En halv kopp socker

144 gram druvsaft (ungefär 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och inte har några andra tillsatser

En flaska där du kan mäta 4 liter vätska

Två-tre ordinarie ballonger

Vatten – Det rekommenderas att använda destillerat vatten, men du kan bruka ditt vanliga kranvatten för att ytterligare reducera kostnaderna

Ett stift som kommer att användas för att göra några hål i ballongerna

Vinjäst. Men ifall du inte har det, kan normalt bagerijäst funka också fast smaken blir dessvärre därefter.

Kolla på nätet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.

För nybörjare som behöver en aning mer orientering och assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt samt flaskor

Kavla upp ärmarna och gör dig klar att göra vin

Ta tratten och häll sedan saften i behållaren.

Häll samtliga tre burkar (totalt 144 gram) och häll därefter i dubbelt så mycket vatten.

Om du har 3 burkar saft, häll sex burkar vatten.

Skaka alltihop till dess blandningen blir fullständigt enhetlig.

Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.

Skaka igen noga.

Sockret bör helst vara helt löst i slutet av blandningen.

Nu tar vi jästen.

Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den färdig för bruk.

När jästen är färdig, addera dessutom denna till blandningen du har och skaka igen.

När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.

Säkerställ att ballongen har några hål i sig innan du knyter fast den till mynningen av behållaren.

Det finns ett särskilt vis att knyta ballongen till mynningen av behållaren.

Det bör helst vara bra gjort och tätt (här kan du nyttja snöre eller gummiband att knyta med).

Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på åtminstone en halv dag (tolv timmar).

Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.

Detta är ett bevis på att jästen funkar bra.

När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst med hjälp av gas som genereras av jäsningsprocessen.

Så länge ballongen blåses upp är processen igång.

Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.

Ditt vin är färdigt!

Nu måste du tappa det långsamt genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.

Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk kulör.

Stoppa in i kylskåpet och njut sedan av ditt eget vin som kostade närapå inget alls – men det är smaskigt!